Welkom

In mei gingen twee nieuwe jongerenvoorstellingen van Deezillusie vzw in première.

“Naakte feiten” gaat over de gevaren van sexting en is bedoeld voor de eerste graad van het middelbaar onderwijs. “#likeme” is een theatervoorstelling over privacy en sociale media en is bedoeld voor de tweede graad van het middelbaar onderwijs. Over alle voorstellingen vindt u meer informatie onder het tabblad ‘voorstellingen’ rechts bovenaan deze pagina.

————————————————————————————————————————————–

Deezillusie vzw is een professioneel theatergezelschap, gespecialiseerd in voorstellingen voor jongeren. Onze producties maken maatschappelijk relevante thema’s bespreekbaar. Hoe we dat doen? Door ze te verpakken met een flinke dosis humor, op maat van de doelgroep. Herkenbare situaties en gevatte dialogen maken onze voorstellingen toegankelijk. Zo treden we binnen in de wereld van de jongeren. Niet om hen met de vinger te wijzen. Wel om hen aan het lachen te brengen… Of om hen te ontroeren? Alles kan. Want theater is een passie, en die willen we delen met ons publiek.

Onze voorstellingen laten jongelui kennismaken met het medium theater. Op een spontane, ongedwongen manier. Het publiek krijgt een toneelstuk te zien dat getuigt van artistieke kwaliteit. Een gevatte tekst krijgt een nieuw leven door uitstekende vertolking van onze spelers. Dat werkt aanstekelijk. Misschien willen ze meer proeven van theater? Andere gezelschappen leren kennen? Of zelf op de planken staan? Alles is mogelijk.

De onderwerpen van onze producties sluiten aan bij de leefwereld van jongeren. Thema’s als ‘pesten’ of ‘racisme’ krijgen een eigentijds kleedje op de scène. Stof tot nadenken. Maar altijd luchtig gebracht. Elke organisatie of school krijgt een gratis educatieve map (aangeleverd in PDF) of educatieve tips en links, op maat van elke productie. Deze informatie helpt om het thema te kaderen in een groter geheel. De school of organisatie mag deze map/info vrij gebruiken en kopiëren voor intern gebruik.

Deezillusie is een reizend gezelschap. We beschikken over voldoende technisch materiaal om zowat overal te spelen. We spelen bij u op school, maar slaan ook onze tenten op in culturele centra of parochiezalen.

Logo Deezillusie