Ja, ik wil

Theatervoorstelling met als thema: afscheid nemen, sterven en euthanasie.

Doelgroep: tweede en derde graad middelbaar onderwijs en volwassenen.

Inclusief educatieve map.

Ja, ik wil
Met Katrijn Govaert, Geert Willems en Paul Ooghe
Eigen creatie

‘Ja, ik wil’ is enerzijds een voorstelling over afscheid nemen, sterven en euthanasie, maar anderzijds ook over de relatie tussen een vader en zijn dochter. Het is een emotioneel geladen voorstelling die ondanks het thema de nodige humor bevat.

Verhaal

Frank is een 50 jarige man. Met zijn enige dochter Julie heeft hij na de scheiding van zijn vrouw nauwelijks contact. Dan wordt bij Frank een hersentumor vastgesteld. Bijna op het zelfde moment kondigt Julie aan dat ze gaat trouwen met haar vriend Martin.

De geleidelijke verbetering van de relatie tussen Frank en Julie loopt bijna parallel met de achteruitgang van zijn gezondheidstoestand. Terwijl het huwelijk van Julie en Martin nadert, moet Frank zich toch stilaan voorbereiden op het onafwendbare.

Frank wil niet degenereren of zijn verstand verliezen. Voor het zover is, wil hij euthanasie en hij wil dat Julie hem daarin steunt. Beslissen over leven en dood van je eigen vader is echter geen eenvoudige zaak!

Trailer

Praktische gegevens

Titel: Ja, ik wil
Acteurs: Katrijn Govaert, Paul Ooghe en Geert Willems
Eigen creatie
Duur: 60 minuten
Technische noden: Verduisterbare ruimte – stopcontacten in nabijheid van het speelvlak – verwarmde kleedruimte en sanitair nabij het podium.
Publiek: maximum 200 personen

Voor meer technische details, klik op de desbetreffende technische fiche:
1. TECHNISCHE FICHE ‘Ja, ik wil’ voor scholen (eigen materiaal van Deezillusie)
2. TECHNISCHE FICHE ‘Ja, ik wil’ voor schouwburgen en culturele centra