Pesten 2.0

Theatervoorstelling met als thema: pesten en cyberpesten.

Doelgroep: tweede en derde graad secundair onderwijs.

Inclusief educatieve map.

Met Katrijn Govaert, Sofie Van Maele en Paul Ooghe
Regie : Geert Willems
Eigen creatie

Pesten is voor scholen wat kanker misschien nog steeds is voor de geneeskunde: een onderhuids sluipend kwaad. Pesten is moeilijk op te sporen en, eens ontdekt, veelal te laat om nog te kunnen verhelpen. En waar computers onze dokters helpen om levens te redden, kan diezelfde computer ook levens verwoesten.

‘Pesten 2.0′ is een reactie op het enorme succes van onze productie ‘Doodgepest’. Met inmiddels meer dan driehonderd voorstellingen voor leerlingen van de eerste graad was het hoog tijd voor een opvolger voor de tweede en derde graad. Op pesten staat geen leeftijd.

Verhaal

Een scholencampus ergens vlak bij ons. Drie vriendinnen vormen al jaren een hechte clan. Daar komt echter verandering in nadat een nieuwe mannelijke student – type Adonis – zijn intrede doet. Plots lijkt de jacht geopend en zijn alle middelen goed genoeg om de prooi binnen te halen. Wat eerst begint als een soort onschuldige wedstrijd om de gunsten van “de nieuwe”, ontaardt al gauw in een mentale oorlog waarbij de meest weerbare de winnaar wordt. List, achterklap, uitsluiting, chantage, valse beschuldigingen, pest-sms’en, pestgedrag en cyberpesten worden aangewend om het doel te bereiken.

Trailer

Praktische gegevens

Titel: Pesten 2.0
Acteurs: Katrijn Govaert, Sofie Van Maele en Paul Ooghe
Eigen creatie
Duur: 60 minuten
Technische noden: Verduisterbare ruimte – stopcontacten in nabijheid van het speelvlak – verwarmde kleedruimte en sanitair nabij het podium.
Publiek: maximum 200 personen

Voor meer technische details, klik op de desbetreffende technische fiche:
1. TECHNISCHE FICHE ‘Pesten 2.0′ voor scholen
2. TECHNISCHE FICHE ‘Pesten 2.0′ voor schouwburgen en culturele centra