Naar Ambrosia

Naar Ambrosia van Jos Dom

 

  • doelgroep: eerste en tweede graad middelbaar

 

  • met: Priskilla Deck en Gino Bauwens

 

  • duur: 60 minuten

 

  • technische noden: verduisterbare ruimte en stopcontacten in nabijheid van het speelvlak 

 

  • publiek: maximum 200 personen

 

  • inclusief educatieve tips

Nieuwe voorstelling over macht, dictators, onderdrukking en fake news

Beschikbaar vanaf september 2023!

'Naar Ambrosia' is geschreven door de Vlaamse acteur en auteur Jos Dom.  Hij schreef het stuk ten tijde van de ramp in Tsjernobyl maar het is vandaag actueler dan ooit.  Het gaat over macht, slavernij, de zinloosheid van oorlog maar ook over de onderdrukte die in opstand komt tegen haar wrede en brutale overheerser.

 

In 'Naar Ambrosia' zien we een populistische, egoïstische leider die de waarheid verdraait en anders voorstelt aan zijn onderdaan. Waar hebben we dat de laatste tijd nog meer gezien?  Ondanks de machtsstrijd die plaats vindt is dit boeiend en onderhoudend theater overgoten met veel humor.


Het verhaal


De keizer van Ambrosia wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in het midden van de oceaan.

Het eiland is echter niet helemaal verlaten.  Er is één bewoner.  Een vrouw die daar blijkbaar al haar hele leven zit en die helemaal alleen is achter gebleven na een grote ramp met een gigantische ontploffing gevolgd door een ontzettend wit licht, jaren geleden.

De vrouw heeft weten te overleven op een dieet van bananen en met de hulp van een vulkaan die voortdurend gevaarlijk op de achtergrond aanwezig is.


De ontmoeting tussen de Keizer en de vrouw leidt al snel tot een verhouding meester slaaf.  Je kan een slaaf echter alleen maar slaaf houden wanneer je die zo onwetend mogelijk houdt.  De vrouw is echter slim en nieuwsgierig en al snel wordt het haar duidelijk dat er iets niet klopt in de houding en de verhalen van de Keizer.

 

'Naar Ambrosia' is spannend, ontroerend, grappig en o zo herkenbaar!