De eerste keer

De eerste keer

 

  • doelgroep: tweede to zesde middelbaar

 

  • met: Bastiaan Maertens, Paul Ooghe en Elyse De Laet

 

  • duur: 60 minuten

 

  • technische noden: verduisterbare ruimte en stopcontacten in nabijheid van het speelvlak 

 

  • publiek: maximum 200 personen

 

  • inclusief educatieve tips

De eerste keer is een stuk over relaties en seksualiteit.

 

In deze voorstelling zullen jongeren zich zeker herkennen. De spanning van het verliefd worden, de angst om de juiste vragen te stellen, de onzekerheid over een lichaam dat verandert, de heftige emoties die soms moeilijk te beheersen zijn. Dit alles komt aan bod aan de hand van het grappige verhaal van twee gewone jongeren die proberen om elkaar graag te zien en met vallen en opstaan uitzoeken hoe ze daar mee moeten omgaan.

 

Het verhaal

 

An en Vic, twee jongeren. Ze kennen elkaar al van toen ze klein waren. Ze hebben samen in de kleuterklas gezeten, hun eerste en plechtige communie samen gedaan. In het middelbaar gingen ze een beetje elk hun eigen weg, zoals dat gaat met jongens en meisjes van die leeftijd. Mannen zijn van Mars en vrouwen zijn van Venus, niet?

En toch, die eerste kus, dat eerste echte lief, de eerste keer liefdesverdriet. Ze blijven elkaar maar tegenkomen. Ondanks de verschillen zijn er toch ook veel raakpunten. Ouders die hen niet begrijpen. Leerkrachten die ambetant zijn en het gevoel dat ze allebei toch een beetje anders zijn dan alle anderen. An en Vic. Zijn mensen echt soms voor elkaar bestemd. Of is dat allemaal zever uit de boekskes?