Acteurs

THEATER VOOR JONGEREN

Het vaste acteursteam van Deezillusie bestaat uit Geert Willems, Paul Ooghe en Katrijn Govaert.

Geleidelijk aan werd het team versterkt door Brandon Calluy, Manon De Boevre, Eve Van Avermaet, Heidi De Grauwe, Pieter Klinck, Gino Bauwens, Nele Kintaert en Ali Can Ünal.

Paul Ooghe

is regisseur (Rits) en dramadocent. Hij was directeur van ICVA vzw Theater en Vorming Gent, zakelijk leider van Dans Kortrijk en artistiek leider bij Theater Krakeel. Momenteel doceert hij toneel en regie aan de Academie voor Podiumkunsten in Gent. Hij begeleidt geregeld workshops acteerinitiatie en regie. Samen met Katrijn Govaert richtte hij Theater Box op. Hij is artistiek leider van Deezillusie vzw en het Belgisch Repertoire Theater.

 

Geert Willems

studeerde af als beroepsacteur aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent. Hij werkte vooral als freelancer bij Arca, NTG en het Eva Bal’s Speeltheater. Hij regisseert ook bij verschillende gezelschappen. Het grote publiek kent hem van het improvisatieprogramma ‘Onvoorziene Omstandigheden’ of zijn gastrollen in heel wat televisieseries, waaronder ‘Familie’, ‘Aspe’, ‘Flikken’, ‘Zone Stad’ en ‘Thuis’.

 

Katrijn Govaert

studeerde af als actrice en theatermaker aan de Kleine Academie, school voor scheppend theater. Ze kwam bij Deezillusie terecht via de improvisatiegroep Improcessie. Het VTM-publiek kent haar als arts in het programma ‘De Kliniek’. Ze vertolkt de hoofdrol in de langspeelfilm ‘Zaak: De Zutter’. Verder maakt ze intimistische voorstellingen met het theatercollectief ‘kleine prettige stoornis’ en richtte ze samen met Paul Ooghe Theater Box op.

 

Nele Kintaert

is een jonge actrice. Ze studeerde musical aan het Conservatorium van Brussel.

Verder is ze werkzaam als docent notenleer, muziekinitatie en dans.

 

Brandon Calluy

studeerde in juni 2016 af als docent theater aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten te Tilburg. Hij schreef en regisseerde reeds verschillende stukken voor amateurtheater.

 

Manon De Boevre

studeerde musical een de Fontys Hogeschool voor Kunsten te Tilburg. Ze speelde in theater Elckerlyc en Theater Box en vertolkte gastrollen in ‘De kotmadam’.

 

Eve Van Avermaet

volgde de opleiding Drama op de Luca School of Arts te Leuven. Tijdens haar opleiding ging ze op tournee met Music Hall, deed stage bij Toneelgezelschap NUNC en transformeerde 'Mouchette' van Arne Sierens tot haar masterproject. Ze toerde twee jaar met de Borgia Trilogie. Ze was actief in de series 'Professor T', 'Secrets' en 'De regels van 3s'.


Heidi De Grauwe

is een Gentse actrice. U kent haar misschien beter als Moesj uit Witterkerke, Roos uit familie of misschien zelfs als de grofgebekte mama mia uit balls of steel.

Tijdens de Gentse feesten bevindt ze zich meestal op de planken van de Minard, de thuisbasis voor het vernieuwd Gents volkstoneel van Bob De Moor. 

 

Pieter Klinck

studeerde dramatische kunst en musical aan het Conservatorium van Brussel. Hij was te zien in musicals zoals Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Ben X en 14-18. In het theater werkte hij meermaals voor Loge 10, De Zwarte Komedie en Theater Uitgezonderd.


Ali Can Ünal

is een Gentse acteur met Turkse roots. Hij studeerde in juni 2019 af aan het Rits te Brussel als theaterregisseur en theatermaker.


Gino Bauwens

is de oprichter van poppentheater ‘Holleke Voet’ in Aalst. Hij volgde hij gedurende 3 jaar de regiecursus aan de Academie in Gent.

Als clown Zino speelde hij 5 jaar, elke donderdag in het UZ Leuven – Gasthuisberg.